6 Ocak 2011 Perşembe

quest.net

Böyle bir olay var. Gidiyorsun, 1500lira civarı bir paraya neüdüğü belirsiz- ama koleksiyonerlerce değerli kabul edildiği iddia edilen- bir eşya alıyorsun ya da tatil ve olaya giriş yapmış oluyorsun. Buradan sonra da, quest.net e sokabildiğin kadar insanı sokup onların da 1500er lira verip sisteme giriş yapmalarını sağlayarak para kazanıyorsun.(ya da verdiğin parayı çıkarmaya çalışıyorsun) Onlar da aynı şekilde insan getiriyorlar...
İşte düdüklemeye dayanan bi sistem yani.

Benim bildiğim kadarıyla İstanbul'da Mecidiyeköy'de ofisi var bunların. Böyle merdivenaltı, abi evi tarzı bir sürü amaçsızın toplandığı bir yer. Seni buraya götürüyorlar beynini yıkayıp, sisteme girmen için. Bir tane "üst düzey" eleman geliyor. Mahmutpaşa'dan alınma pantolonuyla, çakma Ray-ban'ıyla sana haftada 10 milyar kazandığını söylüyor... Sonra sistemi anlatmaya başlıyor. Bir dosya çıkarıyor, bildiğin kırtasiyeden alınma sayfalı dosyalardan, içinde saçma sapan şemalar, fotoğraflar falan var. Şirketin asla reklam yapmadığını, bunun yerine insanların zincir halinde haberdar olmasını sağlayan bir sistemle çalıştıklarını söylüyorlar. Ama beş dakika geçmeden Formula 1'in sponsorluğunu yaptıklarını gösteren photoshop'lanmış bi fotoğraf çıkarıyorlar önüne.

Çok sıkıldım yazmaktan. Bildiğin enayi avlama işi yani. Buna giren insanlar kendi paçalarını kurtarmak için çevrelerindeki tüm salakları işe davet ediyor. Çünkü bu işi kabul etmek için salak olmak lazım. Neyse ki henüz o seviyede değilmişim.

Ama zaten bana çok ısrar etmediler. O pabucumun zengini bana en büyük hayalimi sordu, mutlu oliyim yeter, deyince hevesini kaybetti.

Not: bu olayı hatırladım çünkü bu dolandırıcıların sitesi resmileşmiş. Adamlara bir kaç ay önce polis baskını yapılıyor, dünyadaki üst düzey yöneticileri aranıyor... ama resmi siteleri var. Ne güzel.

Hiç yorum yok: