30 Ağustos 2010 Pazartesi

hayata dair sırımsatan detaylar

Önemli olan hissedilen yaştır, temalı sözler üzerine düşündüm biraz...

Yaşı ilerlemiş ama kendini 18'inde hissettiğini söyleyen ve bunu (sarkık memeleri ve ağarmış göğüs kıllarıyla) sabahın 6sında koşuya çıkarak ispatladığını düşünen insanlar var.

Kaç genç yapar ki bunu?

5 yorum:

Pink Freud dedi ki...

Ben kendimi çok yaşlı hissediyorum onu napıcaz?

duyguözbağcı dedi ki...

ben de kendini genç hisseden bir yaşlı gibi hissediyorum ..

İşte demek istediğim buydu. Gençler kendini yaşlı hissediyor, yaşlılar genç. bir kaç nesil sonra kendimi genç hissediyorum demek artık yoruldum, emekliliğe ayrılıcam demek gibi bir anlama kavuşacak.
Anlatabildim mi emin değilim =)

Pink Freud dedi ki...

Belki de gençken genç hissedemedikleri için şimdi genç hissediyorlardır =)

Burak Özkan dedi ki...

Ben birçok gencin 'yaşlılığını' şu devre bağlıyorum. Üzerimizde yüzyılların düşüncesi ve ağırlığı var. Çünkü hepsine birden ulaşmaya çabalıyoruz. Bilgi alımı ve yaşanabilecek yaşamların olasıkları sürekli olarak gözümüzün önünde. Ve 'yabancılaşma' ile 'klinik yalnızlıklar da' sanırım eski yıllara nazaran daha aşırı durumda. Bu yüzden de depresyon devri deniyor ya. Kafka'ların sayısı eskiye nazaran daha çok. :) Olumsuz dış etkenler sürekli bilinçaltımıza giriyor; başta haberler ve haberlerin sunuluş şekli olmak üzere.

O yaşlı koşuculara gelince, onlar başka bir yaşamın insanları. Başka bir güne uyanıyorlar, başka bir günde sporlarını yapıyorlar. Uzun zamandır yapmasam da, uyumadığım bazı günlerin sabahları sahile inip kitap falan okuyorum. Tüm o koşan insanları görünce kendimi biraz çürümüş hissediyorum; ama yine de onlara imrenmiyorum. Çünkü onlar da bir aldatmaca gibi geliyor.

Ayakları, üstünde koştukları yolu geride bırakırken, içlerine daha çok yaşam değil de, bir mecburiyet doluyormuş gibi hissediyorum.

duyguözbağcı dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum söylediklerine.
Ben de bazen spor yapmaya yelteniyorum falan ama sadece mecburiyet hissi doluyor gerçekten içime.
Hele ki bu yaşlılar için tam bir mecburiyet, hep ispatlamaya çalışıyorlar ölüme yaklaşmadıklarını ve buna benzer şeyleri...